Известие

Collapse
No announcement yet.

Привет от мен, с новата ми количка

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

ей тая. нали този вакум на нея си вадил.
    Attached Files
    точка

Comment

Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение
      ей тая. нали този вакум на нея си вадил.

Маркуча за вакума излиза от колекторите дето се вижда, и влиза там близо до спорния филтър, а това там ще го погледна не знаех че това може да се регулира. Ще направя един малак макет и ще ти покажа каде влиза маркуча.

http://picbg.net/u/31805/55425/714926.jpg , дано горе-долу добиеш някаква представа и сега маркуча съм го извадил, понеже така работи по добре когато е изваден.
      Last edited by joint_1551; d.m.y г., 20:36.
      Алфа Ромео 33 1.3Боксер 92г.

Comment

това ограденото в синьо е мап сензора. значи имаш някакъв друг проблем с работата на бензин. тоя сензор е много важен.
        точка

Comment

Еми като сложа там маркуча и започва да прави проблемите, не знам защо така но сега сам го извадил. Мога само да извадя буксата и да го почистя, друго не знам како да го права това.

Comment

то няма какво да му чистиш. вътре има един електронен елемент който мери вакума. най-много да го развалиш.
            точка

Comment

Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение
              то няма какво да му чистиш. вътре има един електронен елемент който мери вакума. най-много да го развалиш.
              Е то така и така като го гледам, май вече си е развален понеже като го сложа маркуча и всичко се променя в работата на двигателя на бензин.

Comment

логиката е обратна
                ако не се променя работата на двигателя - не работи
                щом се променя - значи работи.
                точка

Comment

Добре, да кажем че работи, по това следва че трябва да пробваме да го регулираме от регулатора които ти ми показа и да видим какви ще са последствията .

Comment

Колега помагайте, мисля че наближава време да сменям Съединитела, та накратко как стоят нещата с него, може ли да пробваме някакви начини да не избързвам много, като например да се натяга или нещо такова? Или да кажете откъде мога да намеря читав или нов?.

Comment

Принципно нормално направените автомобили с вложени средства в тях ( както е направено и в 33) са с помпа на съединителя, а не с жило, както е в евтините боклуци, наречени коли. Та с 2 думи, на 33 съединителя не се регулира. Сменяш единствено и само с нов, като си купуваш единствено е само Valeo или AP. Забрави за евтини съединители от рода на Мек Арм, Коме или пък Пантер. Аз лично съм скапвал Мек Арм за 5 000 км., отиде в кофата, но това беше преди повече от 12-13 години и тогава бях, млад, зелен и тъп.
                      А за смяната на съединителя, си я закарай в сервиз и то в читав, че иначе ще береш ядове. Нов съединител на Валео без отстъпки струва около 200 лв., а за труд вече зависи от сервиза.
                      Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

По-принцип така си кажа не е евтино да дам 200 лева за нов съединител, нали като се знае че колата не е от скъпите, но ако се наложи можеби ще дам парите, иначе така като гледам няма смисъл да купувам от някои втора употреба? И мога ли аз да си го поръчам от някои саит? дали можете да препоръчате нещо?
                        Какво мислите??

Comment

Като начало послушай Боби,не купувай нищо от изброените марки,взимай само Валео или АП,всичко друго е направено да ти приберат парите.Лично аз убих МекАрм за 10 000км и повярвай никога повече няма да сложа нещо различно от Валео.
                          Можеш да си поръчаш от всякъде,но ако нямаш отстъпки ще ти излезе по скъпо.

Alfetta GTV 2000TS 87г. Alfa Romeo 164 2.0TS 91г. Alfa romeo 155 1.8TS 93г. Honda VFR400 NC24

Comment

Да си кажа трудно ми е, че много не ми се дават 200лева сигурно няма да мога и да намеря с отстъпка, и не знам какво ще правя. Имам един вариант да взема от някоя дето я продават на части, само проблема ми е, че не знам дали ще станат от различни двигатели?

П.П Засега неми се дават никак 200лева, че и повече + слагането!

Comment

Колега, ето ти феродо за 9 паунда : http://www.ebay.co.uk/itm/ALFA-ROMEO...#ht_3506wt_893

Изглежда старо производство.
                              Аз така си купих за Алфетата. ЛУК кутия със ЗАХС феродо вътре.

Разрови се из ибей Англия и ще намериш и притискател сигурно.
                              Ако си достатъчно находчив ще си сглобиш хубав съединител за смешни пари.

П.П. Ето ти и един притискател мисля ЗАХС : http://www.ebay.co.uk/itm/Clutch-Cov...item2eb20666d4
                              145 1.6 Boxer - Alfetta GT - Sprint Veloce 16v - Lada 1500S - GTV 3.0 24v

www.ClassicCar-bg.com

Comment

Първоначално публикувано от Speeder Покажи съобщение
                                Колега, ето ти феродо за 9 паунда : http://www.ebay.co.uk/itm/ALFA-ROMEO...#ht_3506wt_893

Изглежда старо производство.
                                Аз така си купих за Алфетата. ЛУК кутия със ЗАХС феродо вътре.

Разрови се из ибей Англия и ще намериш и притискател сигурно.
                                Ако си достатъчно находчив ще си сглобиш хубав съединител за смешни пари.

П.П. Ето ти и един притискател мисля ЗАХС : http://www.ebay.co.uk/itm/Clutch-Cov...item2eb20666d4

Колега, а ще можеш ли да ми помогнеш ако ми дадеш линкове, аз ще си поръчам всичко, но ми трябва всичко което е нужно да го сглобя. И по-качествена марка. Останалото аз ще си го оправя с поръчването и взимането.

Comment

Working...
                                X